Digitalna budućnost plesa

Nikolina Pristaš i Ivana Ivković iz izvedbenog kolektiva BADco, održat će predavanje te voditi jednodnevnu radionicu temeljenu na principima Whatever Dance Toolboxa u sklopu događanja Dig

whatever_dance_toolbox_480
Digital Futures in Dance je mjesto susreta umjetnika, promotora, producenata i istraživača, te kreativno i digitalno orijentiranih skupina, mjesto razmjene o budućnosti plesa i novih tehnologija. U korak sa jačanjem interdisciplinarnih praksi, Digital Futures in Dance istražuje kako digitalne tehnologije stvaraju nove uvjete za koreografski rad i prezentaciju suvremenog plesa. Konferencija je strukturirana oko tri međusobno povezane teme kroz prezentacije, radionice, predstave i instalacije.
U radu konferencije će sudjelovati Anthony Lilley, Silke Z./resistdance, Jonah Bokaer, BADco., Mark Coniglio (ISADORA software), Marlon Barrios Solanes, Matthias Sperling, Billy Cowie i drugi.
Whatever Dance Toolbox, paket šest softverskih alatki za analizu i razvoj pokreta i plesa,može poslužiti plesačima i koreografima kao pomagalo u probama i razvoju plesnih materijala, ali i u plesnoj edukaciji i radu s neplesačima. Softver je rezultat dugogodišnje suradnje izvedbenog kolektiva BADco. s njemačkim umjetnikom i dizajnerom sučelja Danielom Turingom.
Predavanje i radionica će se održati od 8. do 10. rujna u Pavilion Dance, Bournemouth, Velika Britanija. 
Izvor: BADco.
Objavljeno
Objavljeno