Detektirati problem

Započelo je istraživanje o otvorenosti Vlade RH prema medijima.

hnd_630 FOTO: Duško Jaramaz/PIXSELL

Zbor istraživačkih novinara HND-a, u suradnji s GONG-om i doc. dr. Draganom Bagićem s Filozofskog fakulteta u Zagrebu, započeo je istraživanje o otvorenosti Vlade RH prema medijima. Cilj istraživanja je stvaranje što objektivnije slike postojećeg stanja, detektiranje problema i predlaganje rješenja za unaprijeđenje komunikacije i otvorenosti Vlade RH prema medijima. 

Istraživanje se provodi putem anketnih upitnika, na uzorku od gotovo 600 novinara iz svih relevantnih medijskih kuća u Hrvatskoj, koji po prirodi svog posla redovito komuniciraju s Vladom RH, ministarstvima i drugim ključnim državnim tijelima. Anketa je anonimna, a provodi se pod stručnim vodstvom doc. dr. Dragana Bagića (FFZG). 

Na temelju rezultata istraživanja Zbor istraživačkih novinara i GONG izradit će preporuke za promjene zakona i načina na koji Vlada komunicira s novinarima, koje će prezentirati na konferenciji za medije u svibnju 2014. i potom zagovarati u javnom savjetovanju o izmjenama medijskih zakona, što se očekuje u jesen 2014. 

“Nadamo se da će kolege prepoznati važnost ove akcije, odazvati se istraživanju i podržati nas u zagovaranju veće transparentnosti rada Vlade i podizanja standarda profesionalnog rada novinara i medijskih djelatnika”, ističe Zbor istraživačkih novinara HND-a.  

Izvor: HND

Objavljeno
Objavljeno

Povezano