Četrdeset i šesta Revija

Završna godišnja priredba neprofesijskog filmskog stvaralaštva i centralno okupljalište hrvatskog filmskog amaterizma ove se godine održava u Vukovaru.

veliki_dan_630

Đuro Gavran, Veliki dan

Revija hrvatskog filmskog stvaralaštva u organizaciji Hrvatskog filmskog saveza i Kino kluba Vukovar održat će se od 7. do 9. studenog u Vukovaru. Revija okuplja studente akademija (Akademije dramske umjetnosti, Akademije likovnih umjetnosti, Umjetničke akademije u Splitu…), kinoklupske autore (od onih najstarijih kinoklubova poput Kino kluba Split i Zagreb do novijih entuzijasta poput onih u DOKUartu iz Bjelovara), te samostalne autore iz svih djelova Hrvatske. U tom kontekstu ona je centralno okupljalište hrvatskog filmskog amaterizma.

Revija hrvatskog filmskog stvaralaštva, kao završna godišnja priredba neprofesijskog filmskog stvaralaštva u Hrvatskoj, svake se godine održava u drugom gradu. Revija je jedna od najstarijih smotri neprofesijskog filma na kojoj se jedanput godišnje okupljaju autori, teoretičari, predstavnici filmskih organizacija i ostali zaljubljenici u sedmu umjetnost radi praćenja novih stremljenja u različitim žanrovima hrvatske filmske produkcije. 

Ovogodišnja selekcija filmova za 46. Reviju trajala je čak dva dana. Ocjenjivački sud u sastavu Igor Bezinović i Zdravko Mustać, redatelji, Ana Hušman, vizualna umjetnica i animatorica, Dinka Radonić, direktorica fotografije, i Ivan Kelava, producent, od 119 pristiglih radova odabrao je 25 filmova koji će se predstaviti u konkurenciji. Među filmovima uvrštenim u selekciju nalaze se dokumentarni filmovi Nikice Zdunića i Gilda Bavčevića, igrani Luke Čurčića, Silve Ćapin i Višnje Vukašinović, eksperimentalni Tamare Bilankov i Vane Gaćine, animirani Alme Ćakić i Luane Lojić. Potpuni popis potražite ovdje.

Izvor: HFS

Objavljeno
Objavljeno

Povezano