Baza evolutivnih arhitektonskih rješenja

Underconstructions je projekt prikupljanja podataka o inovativnim praksama u arhitekturi.

FAB_LAB_HOUSE_480

Nit vodilja projekta Underconstructions, usmjerenog na promatranje inovativnih arhitektonskih i urbanih praksi u Evrop, jest bilježenje i prosljeđivanje iskustava izgradnje održivih i kreativnih urbanih rješenja. U Evropi je aktivan velik broj građanskih mikro-inicijativa koje funkcioniraju kao laboratoriji budućih europskih gradova. Voditelji projekta smatraju da se o tim inicijativama treba znati te da njihova iskustva treba dijeliti. Underconstructions promatračnica stremi demokratizaciji arhitekture, podržavanju praktičnog znanja te poticanju razvoja zakonskog okvira. 

Cilj je stvoriti javni priručnik temeljen na istraživanju, dijeljenju i daljnjem označavanju višestrukih kreativnih rješenja. Priručnik će sadržavati kritičku analizu inovativnih projekata i njihovih političkih i pravnih posljedica te okupiti znanja i iskustva koja su utjecala na zakonodavstvo. 

Ovaj projekt je prilika za promoviranje inovacija na polju arhitekture i urbanog planiranja Evrope. Poziv za sudjelovanje otvoren je svim arhitektima, grupama arhitekata, kooperantima, klijentima, umjetnicima i stanovnicima koji smatraju neke od arhitektonskih rješenja inovativnima, drugačijima, originalnima, nekonvencionalnima i neobično prijateljskima. Organizatori pozivaju sve zainteresirane da sudjeluju te da daju doprinos pri sakupljanju, analizi i promociji projekata i inicijativa koje su stvorile bolje evropske prostore.

U Underconstructions napominju kako ova inicijativa nije natječaj, već prvi korak ka stvaranju evropske baze projekata izvan okvira konvencionalnih arhitektonskih praksi i osvještavanju uloge arhitektonskih inovacija.  

Prikupljanje podataka traje do 25. studenog. Svoje prijedloge, napisane na ovu prijavnicu, pošaljite na elektronsku adresu projekta.

Više informacija možete dobiti ovdje

Izvor: Underconstructions / Foto: Fab-Lab House, Madrid

 

Objavljeno
Objavljeno

Povezano