Amateri, odazovite se

Prijavite svoj film na RAF, najveću reviju amaterskog filma u ovom dijelu Evrope.

RAF_630

Udruga FAR i ove vas godine poziva da prijavite svoj film na jedanaestu Reviju amaterskog filma (RAF). Ovogodišnji RAF bit će održan od 19. do 25. ožujka u zagrebačkom Teatru &TD. Rok prijave je 20. veljače.

Uz standardne kategorije, kao što su Igrani, Dox, Kratkiši mix ili Low budget mix, na ovogodišnjoj Reviji amaterskog filma bit će organiziran i program posvećen filmovima studenata svjetskih i domaćih filmskih i likovnih akademija. Novost je i nagrada za najbolji studentski rad u iznosu od 500 eura. 

Ukoliko svoj film, nastao u ovoj ili protekloj godini, želite prijaviti kao amaterske ili low-budget filmove, pripazite na sljedeće propozicije: kategorija kratkog filma podrazumijeva filmove do dvadeset minuta trajanja, srednjometražnim filmovima smatraju se oni do 60 minuta trajanja, dok se u kids i teens filmove ubrajaju oni koje su snimili mladi filmaši i flimašice do 14, odnosno do 17 godina starosti.

U kategoriji studentskih filmova, propozicije su nešto su drugačije, pa se tako kratkim filmom smatraju radovi do 30 minuta trajanja. Autori filmova u ovoj kategoriji mogu prijaviti filmove nastale 2011. ili 2012. godine, koji su snimljeni u vrijeme autorovog ili autoričinog studija na filmskoj ili umjetničkoj akademiji. 

Revija amaterskog filma ne postavlja žanrovska ograničenja, a iz organizacijskog odbora napominju kako će na festivalu prikazati sve pristigle filmove, po jedan od svakog autora ili autorice. Želja entuzijasta iz udruge FAR nije hijerarhizirati filmove, već  dati svakom filmskom uratku priliku prikazivanja te potaknuti što širi krug ljudi na rekreativno filmsko stvaralaštvo. 

Kako bi se prijavili na RAF, dužni ste do 20. veljače popuniti ovu prijavnicu i uz nju priložiti fotografiju ili screenshot iz vašeg filma te ju poslati na email festivala. Također, vaš film pohranjen na DVD ili MiniDVD nosaču, zajedno s isprintanom i popunjenom prijavnicom možete poslati na adresu Udruga FAR, Revija amaterskog filma RAF, Poste restante, 10 000 Zagreb.  

Revija amaterskog filma najveća je smotra nezavisnog, neprofesijskog i amaterskog filma u ovom dijelu Evrope. Već jedanaestu godinu  za redom na velika filmska platna donosi recentne neprofesijske naslove iz cijelog svijeta, ponajviše one iz zemlje i regije. Središnji dio RAF-a održava se tijekom ožujka u Zagrebu, kada se u sedmici dana kroz nekoliko tematskih programa prikazuju stotine filmova. Uz revijski program, RAF obiluje i filmskim radionicama, izložbama, koncertima i promocijama.

Kroz ovu jedinstvenu filmsku reviju do sada je publici diljem Hrvatske prikazano više od  tri tisuće naslova svih filmskih žanrova i vrsta, od kratkih eksperimentalnih do cjelovečernjih igranih filmova. Kako napominju iz organizacije, koliko god naizgled različiti bili, zajedničko rafovskim filmovima jest što su oni rađeni srcem, žarom, veseljem i neopterećenošću budžetom, formom i pravilima, u svrhu samog uživanja u stvaranju filma. 

Izvor: KP / RAF 
Objavljeno
Objavljeno

Povezano