VIDEO: Razgovor s Damirom Bartolom Indošem

Indoš razvija specifičnu umjetničku poetiku temeljenu na zvuku i fizičkom radu kojim sebe i gledatelje pokušava dovesti do krajnje točke izdržljivosti.

damir_bartol_indos_630

Damir Bartol Indoš svoj je umjetnički put započeo još na studiju kao član izvedbene grupe Kugla glumište. Nakon njenog raspada, nastavlja djelovati u “tvrdoj” frakciji grupe koja postupno postaje “šahtofonska”, kako sam ističe. Radeći sam ili u suradnji s mnogobrojnim drugim umjetnicima od kojih je najpostojanija ona s Tanjom Vrvilo, Indoš razvija specifičnu umjetničku poetiku temeljenu, s jedne strane, na zvuku i njegovim izvorima i mogućnostima, a s druge na fizičkom radu kojim sebe i gledatelje pokušava dovesti do krajnje točke izdržljivosti tek nakon koje možemo sagledati što dalje.

Intervju je nastao u sklopu Abecede nezavisne kulture, projekta dokumentiranja i predstavljanja kulturnih i umjetničkih praksi u regiji kojega, uz potporu Balkanskog fonda za umjetnost i kulturu, zajednički provode SEEcult.org, Kulturpunkt.hr i Booksa.hr. Autori intervjua su novinarka Matija Mrakovčić, snimatelj Ivan Slipčević i redatelj Kyril Rubinstein.

Cijeli razgovor možete pogledati ovdje.

Objavljeno
Objavljeno

Povezano