Zvučni fragmenti Kulturpunktove novinarske školice

Poigravajući se s raznim oblicima zvuka, ove su godine polaznice Kulturpunktove novinarske školice proizvele_i četiri kratka eksperimentalna rada.

autori:
Andrea Stanić, Rade Stijović, Martina Novosel, Nika Šintić
Foto: Sigmund/Unsplash

Kulturpunktova novinarska školica jednosemestralni je obrazovni program u sklopu kojeg mladi autori i autorice imaju priliku usvojiti temeljne vještine novinarskog zanata te znanja o ključnim karakteristikama, povijesnom razvoju i procesima kulturnih i umjetničkih praksi koje nastaju prvenstveno u izvaninstitucionalnom kontekstu. Kulturpunktova novinarska školica trenutno je jedini opsežniji program neformalnog novinarskog obrazovanja na temu suvremene kulture i umjetnosti. 

Od 2013. godine, potaknuti nedostatkom takvog tipa obrazovnih sadržaja u ponudi formalnih i neformalnih programa, u program Kulturpunktove novinarske školice uvodimo radionicu audio formi. Na njima se polaznice i polaznici upoznaju sa specifičnostima i tehnikama proizvodnje sadržaja (priprema, obrada i strukturiranje sadržaja) za konkretni medij te praktičnim radom: struktura priloga za zvučni medij, tehnike snimanja, oblikovanja, predmontaže i montaže zvuka. 

Poigravajući se s raznim oblicima zvuka, ove su godine polaznice uz mentorsku podršku Ljubice Letinić proizvele_i četiri kratka eksperimentalna rada. Podzemni i nadzemni zvukovi grada privukli su Andreu Stanić, pjesmu Oj javore otpjevala je Martina Novosel, filozofske fragmente Heraklita interpretirala je Nika Šintić, dok intimno čitanje pjesme kako se sačuvati od svega, pjesnikinje Jane Radičević, donosi Radisav Stijović.

Mentorstvo, montaža i produkcija: Ljubica Letinić.

Objavljeno
Objavljeno

Povezano