Platforma Upgrade: Izazovi interkulturalnosti

O prethodnim iskustvima i različitim primjerima interkulturnog djelovanja u lokalnoj zajednici govore Antun Sevšek, Sanja Burlović, Lucija Mulalić i Josipa Lulić.

autorice:
Sara Gurdulić i Ivana Pejić
upgrade

Nakon što su niz godina organizacije okupljene u Platformu Upgrade zagovarale uspostavu Interkulturnog društvenog centra, njegovo osnivanje napokon se čini izglednim. Novi Program razvoja kulture Grada Zagreba do 2030. među ciljevima navodi osnivanje upravo takvog centra namijenjenog kulturnom susretu i razmjeni, a za njegovu lokaciju predvidio je prostor rekonstruirane tržnice na Trnju.

Ta odluka otvara i mnoga pitanja, među ostalim i na koji način će se centar integrirati u kvart, koje benefite donosi lokalnoj zajednici te što sve pri njegovu pokretanju treba uzeti u obzir. Kako bismo odgovorili na ta pitanja, osvrnuli smo se na prethodna iskustva i različite primjere interkulturnog djelovanja u lokalnoj zajednici o kojima govore arhitekt i istraživač Antun Sevšek, Sanja Burlović (Attack), Lucija Mulalić (CMS) i Josipa Lulić (Pokaz).

Snimile: Sara Gurdulić i Ivana Pejić
Pripremila: Ivana Pejić

Emisija je nastala u suradnji Platforme Upgrade i Kurziva – Platforme za pitanja kulture, medija i društva, uz financijsku podršku Zaklade Kultura nova i Grada Zagreba, Gradskog ureda za kulturu i civilno društvo.

Objavljeno
Objavljeno

Povezano