Komunalna soba: Toni Starešinić

U sklopu programa Kulturpunktove komunalne sobe s Tonijem Starešinićem razgovarali smo o njegovim glazbenim početcima, jazzu i uvjetima na sceni.

079 - photo by Goran Berović - Dom Sportova_Klasja Habjan vizual (1)

Autorica: Martina Kontošić

 

Posljednja Kulturpunktova komunalna soba u 2021. godini održala se u komunalnoj sobi pet organizacija civilne scene u Trenkovoj 11. Nakon, Willow Avenue, Ivana Grobenskog i kolektiva Norac/Pavičić/Dožić, ovogodišnji ciklus zaključili smo s Tonijem Starešinićem, 14.12. preko Facebook Livea.

Toni Starešinić izveo je program Komplet za preživljavanje u komunalnoj, glazbu koja se nadovezuje na nedavno objavljeni album Survival kit, ali i istražuje druge neočekivane smjerove. Uz razgovor o njegovim glazbenim početcima, jazzu i JazzIst festivalu te uvjetima na sceni, ovaj vam podcast donosi i dijelove Tonijeve komunalne izvedbe. 

Toni Starešinić hrvatski je klavijaturist, kompozitor, producent i aranžer, na hrvatskoj glazbenoj sceni aktivan petnaestak godina. Osnivač je i voditelj glazbenih sastava Chui, Mangroove i Punk Data. Stalni je član pratećih sastava Josipe Lisac, Ede Maajke, Je Veux i Prirodno stanište, a sklada i glazbu za kazalište i televiziju. Stvara glazbu od jazza i elektronske glazbe do rocka, hip-hopa i pop glazbe. Sa svojim sastavom Chui dobitnik je glazbene nagrade Porin za najbolji jazz album, najbolju jazz izvedbu, najbolju instrumentalnu izvedbu izvan jazza i klasične glazbe, a kao producent Je Veux za najbolji album elektroničke glazbe. Redoviti je suradnik glazbenog kolektiva improvizacijske glazbe Sunrise sessions, a organizator je i jazz festivala JazzIst na svom otoku Istu kraj Zadra.

Kulturpunktova komunalna soba je serija muzičkih i multimedijalnih izvedbi uživo koje ugošćava redakcija portala Kulturpunkt.hr. Izvedbe su dostupne na Kulturpunktovoj Facebook stranici u kategoriji videa.

Snimanje i priprema podcasta: Martina Kontošić
Snimka izvedbe Tonija Starešinića: Ivor Glavaš
Audio podrška izvedbe Tonije Starešinića: Hrvoje Nikšić
Naslovna fotografija: Goran Berović
Vizual Kulturpunktove komunalne sobe: Klasja Habjan

Program je podržan sredstvima Zaklade Kultura nova.

Objavljeno
Objavljeno

Povezano