Inkluzivni kotač: Adrijana Osmani

Vanesa Mazreku razgovara s Adrijanom Osmani, mladom Romkinjom koja svojim primjerom prkosi poražavajućim statistikama o obrazovanju Roma.

autorica:
Vanesa Mazerku
Foto: Inkluzivni kotač/Facebook

Kulturpunkt u suradnji s Romskom organizacijom mladih ROM HR i Udrugom Ri Rock reprizira podcaste nastale u okviru projekta Inkluzivni kotač. Projekt je pokrenut kako bi se prionulo rješavanju bar nekih od mnogobrojnih problema s kojima se romska zajednica suočava: dugogodišnjeg zanemarivanja njihovog položaja i životnih uvjeta što je dovelo do značajnog materijalnog zaostajanja u odnosu na većinsko stanovništvo, te neadekvatnog medijskog predstavljanja koje najčešće uključuje negativne vijesti o Romima, što dodatno pridonosi njihovoj marginalizaciji. U skladu s navedenim ciljevima, medijski sadržaj, 16 radio emisija i osam brojeva časopisa, proizvode mlade_i Romkinje i Romi.

Repriziranje započinjemo šestom epizodom Inkluzivnog kotača, u kojoj Vanesa Mazreku razgovara s Adrijanom Osmani, mladom Romkinjom koja svojim primjerom prkosi poražavajućim statistikama o obrazovanju Roma. U snimci tako možete saznati više o njenom obrazovnom iskustvu i suočavanju s diskriminacijom, kao i konkretne podatke o strukturnim problemima s kojima se pripadnici_e romske manjine susreću u obrazovnom sustavu.

Projekt Inkluzivni kotač je podržan kroz Fond za aktivno građanstvo, sredstvima Islanda, Lihtenštajna i Norveške u okviru EGP grantova.

Objavljeno
Objavljeno

Povezano