Audio vodstvo: New Materialisms (Station 03.01)

U Institutu za suvremenu umjetnost, kustos Darko Fritz proveo nas je kroz odabir radova s izložbi održanih u Korčuli i Škotskoj te nadolazećih izložbi u Sivoj zoni.

autorica:
Željana Karlović

Kulturpunkt.hr u sklopu rubrike Podcast predstavlja audio vodiče kroz izložbe suvremene umjetnosti u organizaciji aktera koji djeluju na nezavisnoj kulturnoj sceni.

Od 17. lipnja do 2. srpnja 2016. u Institutu za suvremenu umjetnost otvorena je izložba New Materialisms (Station 03.01). Serija izložbi pod nazivom New Materialisms ostvaruje se od 2015. u suradnji Sive zone – prostora suvremene i medijske umjetnosti iz Korčule i HICA (Instituta suvremene umjetnosti Highlands) iz Škotske. Ovaj postav, treći u nizu, priređen je kao gostujuća izložba u Institutu za suvremenu umjetnost u Zagrebu te predstavlja odabir radova s prve dvije izložbe održane u Korčuli i u Škotskoj, te radova koji će biti predstavljeni u nadolazećim izložbama u Korčuli tijekom 2016. Umjetnici koji su predstavljeni na izložbi su Alexei Blinov, Martin Callanan, Vladislav Knežević, Špela Petrič & Miha Turšič i Goran Trbuljak

Kroz izložbu nas je proveo kustos i predsjednik udruge Siva zona, Darko Fritz.

Podcast je snimila i pripremila Željana Karlović.

Objavljeno
Objavljeno

Povezano