Audio vodstvo: Izvještaj iz call centra

Interaktivna zvučna instalacija Ivane Papić o životu i radu u Berlinu, migracijama, identitetu i pripadnosti postavljena je u Pogonu Jedinstvo.

call_pogon2kks

Autorica: Martina Kontošić

Umjetničko-istraživački projekt Berlin obećani grad – izvještaj iz call centra Ivane Papić u Velikoj dvorani Pogona Jedinstvo postavljen je kao devet stanica zvučnog dokumentarca temeljenog na pričama internacionalnih berlinskih radnika, na hrvatskom, srpskom i engleskom jeziku. Projekt je razvijen na Institutu Art in Context na Universität der Künste Berlin pod mentorstvom Kristine Leko. Dijelom je programa Umjetnički pojmovnik javnog prostora umjetničke organizacije Otvoreni likovni pogon, čiji je cilj jačanje diskursa umjetnosti u javnom prostoru i u zajednici kroz intervencije mladih umjetnika i umjetnica.

Izložba u Zagrebu otvorena je do 1. studenog, a realizirana je u sklopu Participativne Pogonove sezone 2020. i dio je projekta Svi za Pogon – Pogon za sve! sufinanciranog sredstvima Europske unije iz Europskog socijalnog fonda. Izložba koja je prethodila zagrebačkoj bila je postavljena u MKC Galeriji u Splitu, a realizirana je u partnerstvu s udrugom Mavena iz Splita, u okviru  programa NMG@PRAKTIKA 2020. Aktivnost je bila dio projekta Gradimo Dom zajedno kojeg je sufinancirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda.

Kulturpunkt.hr u sklopu rubrike Podcast predstavlja audiovodiče kroz izložbe suvremene umjetnosti u organizaciji aktera koji djeluju na nezavisnoj kulturnoj sceni.

Foto: Ivana Papić
Vizual: Klasja Habjan

Podcast je dijelom projekta Kultura kritičkog slušanja podržanog od strane Ministarstva kulture i medija.

Objavljeno
Objavljeno

Povezano