Audio vodstvo: Era presvlačenja paukova Teute Gatolin

Teuta Gatolin vodi nas kroz izložbu u Pogonu Jednistvo kojom predstavlja umjetničko istraživanje Era presvlačenja paukova i projekt Toplina.

Autorica: Martina Kontošić

U organizaciji udruge ProjektOR intermedijalna umjetnica Teuta Gatolin u velikoj dvorani Pogona Jedinstvo predstavlja svoje umjetničko istraživanje Era presvlačenja paukova, kao i Toplinu, projekt i radove koji su proistekli iz ovog istraživanja. Era presvlačenja paukova uključuje “proces njezina traganja za načinima suočavanja i suživota s ekološkom krizom”, dok Toplinom “naizgled bliske prostore Gatolin otkriva kao proizvode i simbole nekog drugačijeg vremena”. 

Kroz izložbu nas je provela sama autorica, a podcast je snimila i pripremila Martina Kontošić. Uz podcast na Kulturpunktu, audio vodstvo kroz izložbu dostupno je posjetiteljima i u samom prostoru Jedinstva.

Vizual: Klasja Habjan

Teuta Gatolin, Era presvlačenja paukova + Toplina, Pogon Jedinstvo, 2022. (foto: Kulturpunkt.hr)

 

Audio vodstvo je dijelom projekta Zvučne točke kontakta – iskustvo procesa podržanog od strane Ministarstva kulture i medija RH. Projekt se provodi u partnerstvu Kurziva – Platforme za pitanja kulture, medija i društva i Pogona – Zagrebačkog centra za nezavisnu kulturu i mlade.

Objavljeno
Objavljeno

Povezano