Bard College Architectural Fellowship

Program nastoji kritički preispitati arhitekturu kao mjesto za pobunjeničke socio-prostorne imaginarije.

Bard College poziva na prijave za stipendiju za arhitekturu u razdoblju 2024.-2026. Ova dvogodišnja stipendija dodjeljuje se svake dvije godine arhitektu_ici u usponu, urbanom_j dizajner_ici, krajobraznom_j arhitektu_ici ili drugim prostornom praktičarima čiji kreativni rad i istraživanje unapređuju nove kulture dizajna koje se obraćaju široj javnosti. Stipendija je namijenjena pružanju podrške onima koji započinju karijeru u istraživačkoj i dizajnerskoj pedagogiji i pružanju konteksta u kojem se mogu razviti novi načini razmišljanja relevantni za žurnost sadašnjosti.

Arhitektura na Bardu novi je program pokrenut u jesen 2020. Strukturiran oko inovativnog kurikuluma, program nastoji kritički preispitati arhitekturu kao mjesto za pobunjeničke socio-prostorne imaginarije i kao alat za izgradnju saveza koji tražiti pravedniju, oslobađajuću budućnost. Kao neprofesionalni studijski program, Arhitektura na Bardu daje prednost pedagogiji koja razmišlja unaprijed i koja ima za cilj opremiti studente ekspanzivnim i eksperimentalnim pristupom području koje istovremeno otvara puteve za prostorno uključivanje drugih disciplina.

“Zainteresirani smo za kandidate čija se posebna istraživanja i praksa bave društvenim problemima i načinima prostorne pravde. Potvrđujući ovu ambiciju, Arhitektura u Bardu snažno je predana zapošljavanju i podržavanju povijesno nedovoljno zastupljenih glasova, programa i iskustava koji su i dalje sustavno nedovoljno zastupljeni iu akademskoj zajednici iu arhitekturi”, poručuju u natječaju.

Odabrani_a stipendist_ica imat će priliku predavati ukupno tri kolegija svake akademske godine kroz objektiv svojih istraživanja. Od stipendista će se očekivati ​​da razvije kolegije koji pridonose temeljnom nastavnom planu i programu i da predlože originalne kolegije izravno povezane s njihovim kreativnim radom i istraživanjem, pozivajući tako studente u proces kao suradnike. Kulminacija stipendije rezultirat će javnom prezentacijom istraživačkog rada provedenog tijekom stipendije u obliku izložbe, događaja ili na drugi način. Stipendist će dobiti institucionalnu potporu u obliku mentorstva, godišnju istraživačku stipendiju, kao i namjenska produkcijska sredstva za podršku završnoj javnoj prezentaciji. Od stipendista_ice se očekuje da se u potpunosti uključi u akademski i kulturni život koledža tijekom dvije akademske godine boravka.

Više informacija pronađite ovdje. Rok za prijavu je 20. studenog.


Povezano