Women Power in Comics – WOMCOM

WOMCOM poziva ilustratorice na rezidencije u dva grada pod krovnom temom "preispitivanja rodnih stereotipa".

Women Power in Comics – WOMCOM raspisuje natječaj za sudjelovanje u rezidencijama i kreiranju kratkih stripova uz pomoć lokalnih mentora_ica. Ovogodišnje izdanje programa održat će rezidencijalne boravke u Podgorici i Zagrebu.

Organizatori_ce u najavnom tekstu poručuju: “u potrazi smo za umjetnicama koje žele doprinijeti živopisnom svijetu stripa preispitivanjem rodnih stereotipa i raznolikošću predstavljanja u svijetu stripa. Bez obzira na to jesi li si specijalizirana za tradicionalnu strip umjetnost ili imaš jedinstven stil koji pomiče granice ovog medija, ne oklijevaj s prijavom.”

Rezidencija u Podgorici s plaćenim boravkom u Hotelu Ambasador održat će se Nacionalnoj knjižnici Radosav Ljumović od 29. svibnja do 12. lipnja. Mentorice programa su Dragana Radanović i Darija Begić.

Rezidencijalni boravak u Zagrebu će se održati od 8. do 22. rujna u AKC Attacku, a mentorsku će podršku pružiti Marko Dješka i Helena Janečić.

Prijaviti se mogu:

  • ilustratorice u polju stripa, mangi, zineova, grafičkog dizajna ili drugih vizualnih umjetnosti starije od 18 godina, koje mogu surađivati u timu na engleskom jeziku
  • državljanice Hrvatske, Grčke, Mađarske, Crne Gore, Srbije, Slovenije ili članice EU koje borave u navedenim državama

U prijavi je potrebno priložiti:

  • tri do deset slika odabranih radova ili link na web/društvene mreže s primjerom radova
  • kratku biografiju (maksimalno 1500 znakova)
  • motivacijsko pismo s opisom umjetničkih ciljeva u okviru projekta

Prijave se vrše online obrascem, do 7. travnja.

Više detalja možete pronaći ovdje.


Povezano