Ljetna škola prostornog aktivizma

Estonska organizacija VARES poziva sudionike_ce na sudjelovanje u jednotjednom aktivističko-edukativnom programu.

Međunarodna organizacija VARES organizira rezidencijalni boravak u Valgi (Estonija) pod nazivom Ljetna škola prostornog aktivizma. Škola je namijenjena profesionalcima, amaterima, studentima, arhitektima, umjetnicima i autorima, a održava se u kolovozu 2024. godine.

Tema prve Ljetne škole u organizaciji VARES-a je prostorni aktivizam kroz različite pristupe. Sudionici_e će istražiti teorijske perspektive o definiciji prostornog aktivizma i različitih oblika njegove pojavnosti. U sklopu škole VARES će organizirati rasprave, a stručnjaci_kinje će dijeliti znanje o tome prostornom aktivizmu u praksi, uključujući kako se zajednice mogu osnažiti u oblikovanju vlastitih okruženja i kako birokratski sustavi mogu podržati ili spriječiti takve napore u urbanim i ruralnim sredinama.

Tijekom Ljetne škole (od 16. do 23. kolovoza) održat će se dvije radionice za sudionike_ce, kao i javni program s predavanjima i seminarima otvorenima za sve.

Prijave se vrše mailom, a potrebno je priložiti životopis i motivacijsko pismo. Radionicu može pohađati desetero sudionika_ca, a njihove troškove smještaja, hrane i putovanja pokriva VARES.

Više detalja možete pronaći ovdje.

Rok za prijavu je 15. srpnja.


Povezano