IKOB i Borderland Residencies: Supernatural

MSU Eupen raspisuje javni poziv za rezidencijalni boravak namijenjen umjetnicima_cama zainteresiranim za temu nadnaravnog u odnosu na lokalni historijat.

Muzej suvremene umjetnosti u Eupenu (IKOB) u suradnji s organizacijom Borderland Residencies provodi tromjesečnu rezidenciju od rujna do studenog 2024. godine. Tema rezidencijalnog boravka je Nadnaravno, odnosno Supernatural.

Polazeći od mogućih interpretacija nadnaravnog, tema rezidencije poziva umjetnike_ce da se povežu s regijom kroz istraživanje nevidljivog, mističnog i onostranog. Poziv je namijenjen projektima koj su u izravnom angažmanu s lokalnim pričama i povijestima, prirodnim okolišem i geografskim posebnostima kroz leću nadnaravnog.

Rezidencija uključuje pokrivene troškove stanovanja, radnog prostora i stipendiju od 2250 eura, a troškove puta i hrane snosi rezident_ica. Iz organizacije poručuju da su kandidati_kinje s partnerima_cama i djecom također dobrodošli.

Odabrani kandidat_kinja za vrijeme rezidencije treba boraviti u Eupenu i sudjelovati u aktivnostima i izletima organizacije Borderland Residencies, a pozvani su i održati program na lokaciji uz podršku i mentorstvo IKOB tima.

U prijavi je potrebno poslati kratko motivacijsko pismo, životopis i portfolio na engleskom jeziku.

Prijave se vrše mailom, a više detalja o natječaju možete pronaći ovdje.

Rok za prijavu je 14. srpnja.


Povezano