Cirkuska rezidencijalna mreža 2023.

Cirkuska rezidencijalna mreža poziva umjetnice_ke i kolektive da prijave svoje ideje i radove u nastajanju na natječaj za rezidencijalnu potporu.

Udruge Cirkorama iz Zagreba, Cirkus Kolektiv i ROOM 100 iz Splita, Prostor Plus iz Rijeke, Čarobnjakov šešir iz Pule, K.V.A.R.K. iz Križevaca i Kućni Kolektiv iz Klanjca, koje čine Cirkusku rezidencijalnu mrežu otvorile su svoje prostore za umjetničke rezidencije regionalnih cirkuskih umjetnika. Cilj natječaja je doprinos razvoju regionalne cirkuske scene.

Pozivaju su svi umjetnici, umjetnice i kolektivi suvremenog cirkusa i srodnih izvedbenih umjetnosti da prijave svoje umjetničke ideje i radove u nastajanju na natječaj za rezidencijalnu potporu koja osigurava putne troškove, smještaj, prostor za rad, organizaciju work-in-progress izvedbe, potrebne tehničke uvjete za rezidenciju i izvedbu te medijsku vidljivost. Prilikom selekcije posebno će se vrednovati projekti koji posjeduju kvalitete inovativnosti, originalnosti, kritičkog promišljanja, refleksivnosti, angažiranosti i interdisciplinarne suradnje. Natječaj je namijenjen regionalnim umjetnicima_ama iz Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Slovenije, Srbije, Crne Gore, Sjeverne Makedonije i Kosova, a otvoren je za sve cirkuske, plesne, glumačke, novomedijske i interdisciplinarne ideje i radove u nastajanju.

U sklopu ovogodišnjeg poziva, svi zainteresirani moći će se dodatno informirati o tome kako pisati o umjetničkom projektu i jasno prikazati umjetnički koncept za potrebe poziva za rezidencije i razne druge natječaje na radionici koju će voditi Dora Komenda, cirkuska umjetnica i članica Cirkus Kolektiva.

Radionica će se održati online, u srijedu 1. ožujka od 17:00 do 18:00. Prijave za radionicu su obavezne i šalju se putem obrasca.

Sve informacije možete pronaći ovdje, a prijave se zaprimaju putem obrasca.

Natječaj je otvoren do 15. ožujka do 23:59h.


Povezano