Špica radionica Filmske RUNDE

Polaznici_e radonice će, nakon analize kratkometražnih filmova i najavnih špica drugih festivala, razviti ideju i samostalno snimiti i montirati najavnu špicu 8. Filmske RUNDE.

Špica radionica besplatna je trodnevna radionica namijenjena srednjoškolcima i studentima koji sebe smatraju filmskim početnicima i naprosto žele naučiti nešto novo o filmskom jeziku i različitim pristupima u izradi najavne festivalske špice.

Radionica će se održati od 6. do 8. listopada 2023. godine u Kulturnom centru Osijek, a svi zainteresirani mogu se prijaviti do 1. listopada na mail (u predmetu naznačiti “Špica radionica”) s kratkim motivacijskim pismom (do jedne kartice teksta – zašto želim sudjelovati, moj najdraži film, dosadašnje iskustvo rada na filmu i slično). Uz motivacijsko pismo treba navesti i svoj kontakt (ime, broj mobitela, e-mail i godinu rođenja), a odabranim polaznicima povratno ćemo se javiti s detaljnim programom radionice.

Voditelj radionice je David Gašo, student diplomskog studija Filmske i TV režije na Akademiji dramske umjetnosti u Zagrebu, redatelj nagrađenih kratkometražnih filmova Laci bježi u Mađarsku, Palikuća i Niska trava. Pored filmskog stvaralaštva, režira spotove, reklame i ostale namjenske forme, a vodi i filmske radionice na Ljetnoj školi filma u Gunji. Član je društva hrvatskih filmskih redatelja.


Povezano