Radionica prostornosti zvuka

Radionica s Davorkom Begović stavit će naglasak na slušanje zvučnog okoliša uvodeći polaznike u područje field recordinga.

Davorka radionica Zvučne točke

Otvorene su prijave za Radionicu prostornosti zvuka koju će voditi muzikologinja Davorka Begović. Radionica će se održati 7. lipnja od 17 do 20 sati u Maloj dvorani Pogona Jedinstvo, Trnjanska struga 34, Zagreb.

Broj polaznika_ca je ograničen, a prijave se primaju na mail. Prijave su otvorene do 6. lipnja ili do popunjavanja radionice.

Radionica stavlja naglasak na slušanje zvučnog okoliša uvodeći polaznike_ce u područje field recordinga. Obuhvatit će zajedničko slušanje, razgovor, soundwalk odnosno šetnju i slušanje Savskog nasipa – njegova zvučnog okoliša te pokušaj stvaranja zvučnog nasipa u maloj dvorani Pogona Jedinstvo.

Davorka Begović diplomirala je muzikologiju na Muzičkoj akademiji u Zagrebu. Dugi niz godina radi u području kulture i umjetnosti kao selektorica i producentica, prvenstveno glazbenih, ali i kazališnih, suvremenoplesnih, multimedijskih i filmskih projekata. Od samih početaka Kulture promjene SC-a bila je vanjska suradnica, a zatim umjetnička voditeljica Muzičkog salona SC unutar kojeg je pokrenula te umjetnički i produkcijski vodila međunarodni festival Izlog suvremenog zvuka. Osim u području glazbe niz je godina bila aktivna u filmskoj produkciji (Motovun Film Festival, Spiritus Movens, CineLink SFF-a, Studio Dim) nakon čega se u potpunosti posvećuje umjetničkom i kustoskom radu te se usavršava i specijalizira za područje suvremene (eksperimentalne) glazbe i srodnih izričaja. Trenutno radi kao samostalna muzikologinja, nezavisna kustosica i suradnica KONTEJNER-a. Na Odsjeku za animirani film i nove medije Akademije likovnih umjetnosti u Zagrebu radi kao vanjska predavačica kolegija Zvuk kao likovni izraz. Objavljuje kritike i članke, piše tekstove za diskografska i druga izdanja.

Slušaonica se održava u sklopu projekta Zvučne točke kontakta – iskustvo procesa podržanog od strane Ministarstva kulture i medija RH. Projekt se provodi u partnerstvu Kurziva – Platforme za pitanja kulture, medija i društva i Pogona – Zagrebačkog centra za nezavisnu kulturu i mlade.


Povezano