Kuda teče?

U sklopu radionice "Kuda teče?" polaznici i polaznice imat će priliku sudjelovati u edukativnim šetnjama o vegetaciji i tradicionalnoj gradnji Zlarina, stručnim predavanjima o urbanizmu, bioraznolikosti i kulturnom krajoliku.

U sklopu projekta DROPS – Design And Re-engagement of Public Water Sources on The Island of Zlarin udruga Tatavaka provodi transdisciplinarnu radionicu Kuda teče? koja će se održavati od 4. do 8. listopada 2023. na otoku Zlarinu.

Glavni cilj projekta DROPS je revalorizirati vodne sustave i vodni sliv na otoku Zlarinu kroz angažman zajednice koji se postiže razmjenom znanja lokalnog stanovništva, studenata, dionika civilnog društva i stručnjaka o održivim modelima korištenja vode kroz participativni radionički proces i stručna predavanja iz perspektiva urbanizma, bioraznolikosti, kulturnog krajolika, narodnih običaja i drugih.

U sklopu radionice Kuda teče? polaznici i polaznice imat će priliku sudjelovati u edukativnim šetnjama o vegetaciji i tradicionalnoj gradnji Zlarina, stručnim predavanjima o urbanizmu, bioraznolikosti i kulturnom krajoliku Zlarina te radionicama gradnje suhozida i Klimatskog kolaža. Glavna okosnica radionice Kuda teče? je praktično transdisciplinarno istraživanje s mentorskom podrškom, a čiji će rezultati biti objavljeni u publikaciji krajem godine.

Program započinje u srijedu 4. listopada u popodnevnim satima kad je predviđeno upoznavanje sudionika s otokom i ciljevima radionice. Idućih dana, 5., 6., 7. i 8. listopada polaznici će uz vodstvo mentora mapirati istraživanja koja će finalno biti prezentirana 8. listopada široj otočkoj zajednici. Procesom će ih voditi lokalni interdiscipinarni tim.

Poziv za radionicu specifično je otvoren za studente arhitekture, geografije, etnologije i kulturne antropologije, sociologije, antropologije, povijesti umjetnosti, biologije, agronomije i svih drugih polja usmjerenih na prostor i interpretaciju prostora.

Dodatno, poziv je otvoren i za sve zainteresirane praktičare ovih tema. Zahvaljujući sredstvima donatora projekta, smještaj i hrana za sudionice i sudionike su osigurani. Broj sudionica i sudionika je ograničen, a prijave se zaprimaju do 18. rujna.


Povezano