In the Field

Desetodnevni program u Beču namijenjen je i studentima_cama te umjetnicima_ama i kulturnim radnicama_ima na početku karijere.

Wiener Festwochen raspisuje natječaj In the Field za 15 stipendija za umjetnika_ca i kulturnih radnica_ka iz Austrije, Hrvatske, Češke, Slovenije, Slovačke i Mađarske. U okviru desetodnevnog programa In the Field će omogućiti regionalno umrežavanje i prijenos znanja u kontekstu međunarodnog kazališnog festivala, okupljajući sudionike iz kruga od 300 kilometara oko Beča.

Wiener Festwochen sebe smatra prostorom utopije, gdje se uobičajeni stavovi i ukorijenjene norme propituju i raskidaju na pozornici i izvan nje. Ovogodišnji In the Field vodit će redatelj, teatrolog i aktivist Gin Müller. Stipendisti_ce će svakodnevno zajedno posjećivati predstave, probe i umjetničko-diskurzivna događanja te susrete s umjetnicima i aktivistima. Radionice osmišljene od strane sudionika_ca služe za razmjenu iskustava, znanja i praktičnih vještina.

Program je namijenjen umjetnicima i kulturnim djelatnicima na početku karijere te naprednim studentima različitih disciplina (prvostupnici pred završetkom studija, kao i magistranti i doktorandi), a posebno onima čija se praksa nalazi na sjecište umjetnosti i aktivizma. Sudjelovanje na programu besplatno je za primatelje stipendije i uključuje ulaznice za odabrane predstave, kao i – za sve stipendiste izvan Beča – smještaj u jednokrevetnim sobama (uključujući doručak) za devet noćenja te putne troškove ne više od 200 EUR za putovanje do i iz Beča vlakom ili autobusom.

Više informacija i prijavni obrazac možete pronaći ovdje, a rok za prijavu je 17. veljače.


Povezano