Zagrebački plesni centar 2024

Pozivi su namijenjeni profesionalnim plesnim i izvedbenim umjetnicima, umjetničkim organizacijama, kazalištima, trupama, kolektivima i udrugama s područja plesnih i izvedbenih umjetnosti.

FOTO: Neven Petrović / ZPC

Zagrebački plesni centar otvorio je tri Javna poziva profesionalnim plesnim umjetnicima i kolektivima u Republici Hrvatskoj za 2024. godinu: 

a) Javni poziv za realizaciju premijernih predstava u Zagrebačkom plesnom centru / potkategorije: rezidencijalni, nerezidencijalni i program Koreospektar
b) Javni poziv za realizaciju repriznih izvedbi predstava u Zagrebačkom plesnom centru te
c) Javni poziv za realizaciju repriznih izvedbi predstava u okviru programa Koreospektar (tijekom veljače 2024.).

Svrha jednogodišnjih poziva je osnaživanje neovisne plesne scene sa zadaćom osiguravanja adekvatnih uvjeta za rad profesionalnim plesnim umjetnicima, članovima strukovnih plesnih udruga UPUH i UPPU “PULS”. Zadaća je ZPC-a programirati visoko profesionalne plesne predstave hrvatskih autora i njihove reprizne izvedbe, podupirati mlade/neafirmirane autore te cjelokupnu profesionalnu plesnu zajednicu.

Pravo na prijavu imaju profesionalni plesni i izvedbeni umjetnici zastupani od strane strukovnih udruga (Udruge profesionalnih plesnih umjetnika “PULS” ili Udruge plesnih umjetnika Hrvatske), odnosno umjetničke organizacije, kazališta, trupe, kolektivi i udruge s područja plesnih i izvedbenih umjetnosti.

Prijavnicu s dokumentacijom je potrebno poslati na e-adresu do 4. rujna 2023. (zaključno do 23:59 h), s naslovom “Prijava – JP za realizaciju programa u ZPC-u tijekom 2024.”.

Dodatne informacije potražite na mrežnim stranicama Zagrebačkog plesnog centra.


Povezano