Pogonator 2022

Raspisan je poziv za dodjelu termina za kazališne i plesne produkcije i umjetnička istraživanja u sklopu programa Pogonator 2022.

Pogon velika i mala

Pogon – Zagrebački centar za nezavisnu kulturu i mlade poziva udruge, umjetničke organizacije, neformalne grupe i pojedince da se prijave za korištenje radno-produkcijskih termina u prostoru Pogona Jedinstvo u 2022. godini.

Rok je 20. rujna.

Prijaviti se mogu nove domaće produkcije i umjetnički istraživački projekti, koji se mogu okarakterizirati kao suvremeno progresivno kazalište; suvremeni ples; novi cirkus; eksperimentalni i/ili hibridni izvedbeni projekti. Nove domaće produkcije realizirat će se u velikoj dvorani Pogona Jedinstvo u sljedećim terminima: 27.02. – 06.03.2022. Velika dvorana – nova produkcija
20.03. – 29.03.2022. Velika dvorana – nova produkcija
17.06. – 30.06.2022. Velika dvorana – nova produkcija
01.07. – 15.07.2022. Velika dvorana – nova produkcija
25.08. – 11.09.2022. Velika dvorana – nova produkcija

Umjetnički istraživački projekti realizirat će se u maloj dvorani Pogona Jedinstvo u sljedećim terminima:
01.06. – 15.06.2022. Mala dvorana – umjetničko istraživanje
15.06. – 30.06.2022. Mala dvorana – umjetničko istraživanje

Ukoliko se više odabranih projekata prijavi za isti termin i prostor, Pogon će u dogovoru s prijaviteljima pokušati naći adekvatno rješenje za oba projekta. Realizacija projekata i termini prilagođavat će se aktualnim epidemiološkim mjerama.

Okvirno se planiraju podržati 2 do 3 nove domaće produkcije s izvedbama te 2 do 3 umjetnička istraživačka projekta, ovisno o interesu i broju potrebnih termina. Predloženi projekti moraju odgovarati zahtjevima ovog poziva te biti u skladu s Uvjetima korištenja i rezervacije termina. Rezultati provedenog projekta moraju biti prikazani javnosti u formatu koji odgovara prirodi i konceptu projekta (javna izvedba predstave, javno predstavljanje i slično). Prijavitelji pristaju da, ukoliko njihovi projekti budu odabrani, Pogon za iste zatraži sufinanciranje putem poziva za predlaganje javnih potreba u kulturi Grada Zagreba i Ministarstva kulture.

U slučaju odobrenja sufinanciranja, prijavitelji mogu očekivati i dodatnu podršku. Odabrani projekti mogu koristiti prostor i svu tehničku opremu i to najviše 20 besplatnih termina (dana), najviše 6 sati dnevno. Za odabrane projekte bit će osigurana osnovna podrška promocije putem interneta i drugih redovnih promotivnih alata Pogona. Za odabrane projekte bit će osigurana foto dokumentacija. Organizator programa samostalno organizira prodaju ulaznica i zadržava cjelokupni prihod.

Projekti se mogu prijaviti isključivo putem formulara. Ogledni primjerak prijavnice možete preuzeti ovdje.

Programski savjet Pogona će najkasnije 10 dana od roka za podnošenje prijava odabrati projekte. Glavni kriteriji odabira su isti kao i za druge programe koji se odvijaju u Pogonu: značaj programa za programski profil Pogona i kontinuirana ili višekratna suradnja nositelja programa s Pogonom.

Pitanja možete uputiti od 16. kolovoza do 1 dan prije roka za predaju na mail.

Putem ovog natječaja nije potrebno prijavljivati pojedinačne izvedbe već produciranih predstava, već samo nove produkcije i umjetnička istraživanja. Termini za projekte koje čine samo izvedbe mogu se dobiti redovnim putem. Saznaj više informacija na linku.


Povezano