Noć Performansa 2023.

Javni poziv otvoren je za radove koji eksperimentiraju s formama performansa i potiču promišljanje feminističke umjetničke prakse.

Josipa Bubaš, Trokut #2, 2020. (foto: Silvija Dogan)

Udruga Domino poziva umjetnice, umjetnike i umjetničke kolektive iz Hrvatske na prijavu radova za Noć performansa u okviru festivala Perforacije u srpnju 2023. u Zagrebu.

Noć performansa je site-specific događaj koji predstavlja performanse, prostorne i audiovizualne instalacije, eksperimentalne forme sa svjetlom, zvukom, pokretom te različite prostorne intervencije i participativne projekte umjetnica, umjetnika i umjetničkih kolektiva.

Fokus Noći ove godine je Feminizam u umjetnosti, zajednici i praksi. “U jeku preispitivanja i potpkopavanja ženskih prava s kojima smo danas suočeni želja nam je otvoriti Noć feminističkim i/ili angažiranim umjetničkim pristupima”, poručuju organizatori najavljujući podršku onim prijedlozima čija realizacija predstavlja ili potiče inovaciju u umjetničkom izričaju, koji eksperimentiraju s formama performansa i potiču promišljanje feminističke umjetničke prakse.

Prijaviti se mogu svi umjetnici i umjetnice ili umjetnički kolektivi iz Hrvatske, putem ispunjenog OBRASCA

Rok je 24. travnja u 23:59.

Sva pitanja uputite na mail.

Pozivom će se podržati:

  • do 5 radova u nastajanju selektiranih umjetnica, umjetnika ili umjetničkih kolektiva, koji će u razvojnoj fazi ostvariti suradnju s mentorima kroz lab / konzultacije uživo i online,
  • do 2 završena rada koji odgovaraju tematskim uvjetima natječaja.

Mentori ovogodišnje Noći (za radove u nastajanju) su Arijana Lekić-Fridrih i Zvonimir Dobrović.

Prijava uključuje:

Kategorija 1- radovi u nastajanju

  • Radni naslov, opis i koncept projekta
  • Popis prostornih i tehničkih potreba (techrider),
  • Biografija i kontakt prijavitelja

Kategorija 2 – završeni radovi

  • Podaci o radu (impressum), opis i koncept projekta
  • Linkovi, video i foto dokumentacija
  • Popis prostornih i tehničkih potreba (techrider)
  • Biografija i kontakt prijavitelja

Predviđeni budžet po prijavljenom projektu za troškove honorara i iznosi 300€ bruto; dok putne troškove i troškove smještaja osigurava organizator.

Selektori ovogodišnje Noći su: Zvonimir Dobrović, Arijana Lekić-Fridrih, Marta Banić, Matea Antunović i Ivan Jamić.

Rezultati Poziva bit će objavljeni 8. svibnja na web-stranici Domina.

Festival Perforacije i Noć performansa financijski su podržali: Zaklada Kultura Nova, Ministarstvo kulture i medija Republike Hrvatske, Grad Zagreb, Grad Dubrovnik, Grad Koprivnica te Kreativna Europa Europske unije (kroz projekt ACT- Art, Climate, Transition).


Povezano