Izlaganje u Haustor-galeriji LiberSPACE

Umjetnice i umjetnici mogu se samostalno ili u timovima prijaviti na natječaj za izlaganje u 2024. godini.

Plesni studio Liberdance i Haustor-galerija LiberSPACE objavili su natječaj za izlaganje otvoren za samostalne ili grupne efemerne intervencije, instalacije, akcije, performanse i programe interaktivnog i participativnog formata koji osjetljivo reagiraju na koncept i prostor same haustor-galerije, kao i povijesni i društveni kontekst lokacije na kojoj se nalazi.

Prijava na natječaj mora sadržavati portfolio s nekoliko recentnih radova, životopis i prijedlog intervencije.

Odabrani prijedlozi dobit će potporu u razvoju koncepta i tehničkoj realizaciji, honorar u iznosu od 200 eura neto, promociju rada te mogućnost uključivanja u program Festivala plesnih minijatura u Atriju Galerije Klovićevi dvori.

Na temelju pristiglih prijava, stručni žiri (Ivana Meštrov, povjesničarka umjetnosti i kustosica; Tonka Maleković, vizualna umjetnica, inicijatorica i voditeljica LiberSPACEa; Rajko Pavlić, koreograf i umjetnički voditelj Liberdancea) odabrat će ukupno tri prijedloga koji će biti realizirani od svibnja do studenog 2024. godine.

Prijavu šaljite na e-mail adresu haustorgalerija.liberspace@gmail.com. Prijave je potrebno dostaviti u digitalnom obliku kao jedan PDF dokument. Video i audio fajlovi mogu biti poslani WeTransferom ili kao poveznice.

Rok za prijavu je 5. ožujak.


Povezano