Ilustrirani časopis 15 dana

Uredništvo poziva suradnike_ce koji će iskoristiti priliku za organiziranje neformalne istraživačke mreže.

Uredništvo najdugovječnijeg časopisa za umjetnost i kulturu 15 dana raspisuje javni poziv u potrazi za novim suradnicima_cama. Uredništvo na prijavu potiče kandidate_kinje s interesom za “marginalne povijesti, odnosno inovativne percepcije i imaginativne, ambiciozne, ali i realne perspektive.”

“Jednako su nam zanimljivi prikazi i rasprave o knjigama, eseji koji kontekstualiziraju kulturna događanja, pozicioniraju nove produkcije, objedinjujući ih kroz zamijećene pojave u društvu. Od svoga pokretanja, 15 dana problematizira prepoznavanje dominantnih diskursa, pa pozivamo autore da, uz opise i podržavajući pristup određenim temama, u svojim prijedlozima iskorače i razmišljaju kroz kritičke intervencije, pritom ne zanemarujući značenje tradicionalnije kritičke funkcije recenzija ili osvrta”, stoji u tekstu poziva.

Prijava treba sadržavati životopis maksimalne duljine od 1500 znakova, tri primjera napisanih i/ili objavljenih tekstova uz navod o objavi i sažeto predstavljena područja interesa u duljini od maksimalno 500 znakova.

Prijave se šalju mailom, a za dodatne upite možete se javiti glavnoj urednici Ani Muščet na mail.

Više detalja možete pronaći ovdje.

Rok za prijavu je 10. srpnja.


Povezano