Good Design İzmir_8

U cilju suočavanja s aktualnim društvenim izazovima ovogodišnje izdanje Good Design İzmira fokusira se na temu pomirenja kao temelja za promjenu.

İzmirska mediteranska akademija pokrenula je inicijativu İyi Tasarım/Good Design İzmir koja ove godine ostvaruje svoje osmo izdanje. Pozivaju se zainteresirani da u okviru teme “Pomirenje” predlože svoje ideje za aktivnosti koje će oblikovati nadolazeći program.

U cilju suočavanja s aktualnim društvenim izazovima ovogodišnje izdanje Good Design İzmira fokusira se na temu pomirenja kao temelja za promjenu. Kako dizajn može posredovati između prošlosti i budućnosti, pojedinca i društva? Kako može povezati polarizirane zajednice i ojačati marginalizirane glasove? Odgovori na ova pitanja, smatraju organizatori, vode kvalitetnim promišljanjima o boljoj sutrašnjici. Pozivaju se dizajneri, mislitelji, stvaratelji i inovatori iz svih dijelova svijeta da preoblikuju narative koristeći egalitarni, suradnički pristup.

Good Design İzmir traži prijedloge za rasprave i panele na kojima se raspravlja o konceptima, izložbe koje stvaraju prostor za razmjenu/sastajanje i radionice koje dizajniraju infrastrukturu sposobnu poticati dijalog i koje prožimaju ulice grada.

Potiču se pojedinci, grupe i organizacije svih područja interesa da se prijave. U sklopu manifestacije pokrivaju se troškovi materijala i opreme potrebne za aktivnosti. Good Design İzmir_8 održat će se u Izmiru od 1. do 23. prosinca 2023., a obuhvatit će izložbe, rasprave i radionice koje odražavaju vrijednosti poziva i nude platformu za sve segmente društva.

Prijavitelji iz svih dijelova svijeta, pojedinci, kolektivi, institucije ili organizacije, mogu uputiti više od jedne prijave za događanje. Prilikom prijave je potrebno naznačiti hoće li se predloženi projekt realizirati u prostoru događanja – Atlas Pavilion u İzmir Kültürpark ili u nekom drugom prostoru u Izmiru. Mogu se prijaviti i projekti koji se realiziraju u digitalnoj sferi.

Više informacija nalazi se na službenim mrežnim stranicama inicijative, a prijaviti se možete ovdje. Sva pitanja vezana za prijavu mogu se uputiti izravno organizatorima na e-adresu.

Rok za prijavu prijedloga je 21. rujna do 16:00 sati.


Povezano