Culture Moves Europe

Pozivom se dodjeljuju bespovratna sredstva za mobilnost umjetnika_ca kojima se pokrivaju putni troškovi i troškovi boravka.

Program Europske komisije Culture Moves Europe, koji provodi Goethe-Institut, nudi potpore za mobilnost umjetnicima, kulturnim djelatnicima i organizacijama domaćinima za poticanje međunarodne suradnje. Poziv je namijenjen umjetnicima_ama i kulturnim radnicama_ima koji imaju najmanje 18 godina, zakonito borave i rade u jednoj od 40 zemalja programa Kreativna Europa, a aktivni su u sljedećim sektorima: izvedbene umjetnosti, vizualne umjetnosti, glazba, kulturna baština, arhitektura, dizajn i modni dizajn te književnost.

Pozivom se dodjeljuju bespovratna sredstva kojima se pokrivaju putni troškovi i troškovi boravka, a koji se dopunjavaju dodatnim financijskim potporama temeljenim na individualnim situacijama primatelja potpore. Veću financijsku potporu ostvaruju osobe koje putuju ekološki osviješteno, roditeljima i osobama kojima je potrebna viza. Posebno se potiču prijave umjetnika s invaliditetom kojima se pokrivaju dodatni troškovi sudjelovanja u prekograničnim projektima nastali zbog invaliditeta.

Prijavni obrazac i brošuru s detaljima o progamu možete pronaći ovdje.

Poziv je otvoren do 31. svibnja 2024.


Povezano