Projekt Pavilion & The Wrong

Otvoren je poziv za produkciju radova iz područja digitalne umjetnosti za projekt Pavilion, koji će biti predstavljeni u programu najvećeg bijenala digitalne umjetnosti The Wrong.

Umjetnička organizacija ARKTIK – Institut za budućnost u suradnji s udrugom Forum C i hacklab01 objavila je poziv za produkciju umjetničkih radova iz podrujčja digitalne umjetnosti za izložbeni paviljon Instituta za budućnost na darknet platformi Pivilion i uvrštenje u bijenalnu izložbu digitalne umjetnosti The Wrong. 

Pivilion je operativni sustav baziran na niskobudžetnom hardveru i slobodnom softveru otvorenog koda te distribuirana internetska (darknet) mreža digitalnih i digitaliziranih umjetničkih hipermedijskih arhiva. Teme oko koje se Pivilion osniva su – preispitivanje raznih modusa i etičkih koncepcija digitalnih (“digital born” i digitaliziranih) umjetnina; njihove distribucije, licenciranja i vlasništva te materijalnosti digitalne umjetnosti, prekarnosti i produkcije, digitalnih (infra)struktura, privatnosti i anonimnosti na internetu, verzioniranja i praćenja razvitka digitalnih objekata, …
 
U okviru programa “Inquiry Inc.[2019]” otvoren je poziv na sudjelovanje u Pivilion projektu, a koji će omogućiti umjetnicima/cama odnosno njihovim djelima, kulturnim projektima i umjetničkim arhivama postavljanje na “mračnu stranu interneta” i/ili prikazivanje u kontekstu “#pivilion_dot_net” decentraliziranog darknet paviljona digitalne umjetnosti koji će biti predstavljen u programu najvećeg bijenala digitalne umjetnosti – The Wrong.
 
Na natječaj se mogu prijaviti radovi u formatima: html, tekst, pdf, jpg / png / gif slike, razni video formati, zvuk. Obrazac za prijavu nalazi se ovdje.
 
Natječaj je otvoren do 25.kolovoza 2019. u 23:59 sati
 


Povezano