Nagrada za mlade umjetnike “Ivan Kožarić”

Natječajem se osiguravaju sredstva za otkup radova mladih umjetnika za fundus MSU-a. Posebna nagrada predviđena je za digitalne radove pogodne za postavljanje na online platforme Muzeja.

maria-teneva-M4b_usCBIWw-unsplashFOTO: Maria Teneva

Uz podršku Gradskog ureda za kulturu Grada Zagreba, Muzej suvremene umjetnosti Zagreb raspisuje natječaj za Nagradu za mlade umjetnike “Ivan Kožarić”.  Cilj ovog Natječaja je podupiranje suvremenog umjetničkog stvaralaštva mladih umjetnika.

Natječajem se osiguravaju sredstva za otkup radova mladih umjetnika do navršene 35 godine za fundus Muzeja suvremene umjetnosti. Posebna nagrada predviđena je za digitalna umjetnička djela pogodna za postavljanje na online platforme Muzeja – web stranicu ili društvene mreže.

Ovim Natječajem dodjeljuju se tri otkupne nagrade u ukupnom iznosu od 75.000,00 kuna: prva nagrada u iznosu od 30.000 kuna, druga nagrada u iznosu od 25.000 kuna te treća nagrada u iznosu od 20.000 kuna (bruto).

Posebna nagrada “Kožarić Digital” namijenjena je za otkup digitalnog umjetničkog djela za online platforme MSU u ukupnom iznosu od 25.000 kuna. Ovom nagradom potiče se recentna digitalna umjetnost, a prezentacijom na online platformama MSU omogućuje se šira percepcija ovakve vrste novomedijskog stvaralaštva.

Natječaj je objavljen na web stranici Muzeja suvremene umjetnosti, a prijave se šalju elektroničkom poštom, zaključno s 31. kolovoza 2021. u 23:59 sati.


Povezano