Slavko Kolar – književni dani

Otvorene su prijave za natječaj za kratku priču u sklopu manifestacije Slavko Kolar – književni dani.

Gradska knjižnica Slavka Kolara Čazma i Organizacijski odbor manifestacije Slavko Kolar – književni dani raspisuje Natječaj za kratku priču – satiru. Na natječaju mogu sudjelovati autorice i autori iz Republike Hrvatske i inozemstva koji pišu hrvatskim jezikom, svaki_a sa samo jednim radom, a tema kratke priče – satire je slobodna.

Kratka priča – satira ne smije biti objavljena, a može imati najviše 300 redaka (18.000 znakova, s prazninama). Na ovogodišnji natječaj može se prijaviti na dva načina:

  1. u pisanom obliku stoga kratke priče – satire treba slati u pisanom obliku,  sve označeno šifrom, na adresu: Gradska Knjižnica Slavka Kolara Čazma, Ulica Alojza Vulinca 3, 43240 Čazma, s naznakom “Natječaj za kratku priču – satiru”, a ostale podatke: puno ime autorice ili autora, adresu, telefon, rješenje šifre treba priložiti u zasebnoj, zatvorenoj koverti,
  2. u elektroničkom obliku na e-mail

Nepotpune prijave i priče koje nisu satiričnog karaktera te ne udovoljavaju ostalim propozicijama Natječaja neće se uzimati u obzir. Kratke priče – satire će ocijeniti žiri sastavljen od književnika_ca i/ili književnih kritičara_ki, koji će imenovati Organizacijski odbor, te dodijeliti prvu, drugu i treću nagradu, koja se sastoji od plakete i novčanog iznosa:

  • prva nagrada u iznosu od 500,00 eura neto
  • druga nagrada u iznosu od 300,00 eura neto
  • treća nagrada u iznosu od  200,00 eura neto

Osim toga, žiri će načiniti izbor od 10 najuspjelijih priča koje će biti objavljene u elektroničkom obliku na mrežnim stranicama stranici Gradske Knjižnice Slavka Kolara 15. studenoga 2023. Dodjela nagrada i javno čitanje nagrađenih priča – satira bit će organizirano u okviru manifestacije Slavko Kolar – književni dani  02. prosinca 2023. u Čazmi.

Natječaj traje do 30. rujna.


Povezano