Goran za mlade pjesnike

SKUD Ivan Goran Kovačić dodijelit će nagradu za najbolji rukopis pjesnika ili pjesnikinje do 30 godina starosti koji prethodno nisu objavili knjigu poezije.

Nastojeći stimulirati stvaralaštvo mladih pjesnika u Republici Hrvatskoj i drugdje gdje postoji književna aktivnost na hrvatskom jeziku, Studentsko kulturno-umjetničko društvo Ivan Goran Kovačić raspisuje natječaj za nagradu Goran za mlade pjesnike.

Žiri sastavljen od suvremenih hrvatskih književnika_ca i kritičara_ki predložit će najbolji rukopis za nagradu. Nagrađeni rukopis biti će objavljen u obliku knjige, kao dio edicije Novi hrvatski pjesnici u izdanju SKUD-a Ivan Goran Kovačić. Žiriranje će se odvijati anonimno, bez uvida žirija u autorstvo pojedinih rukopisa, a osim nagrađenog autora_ice, sudionici se neće pojedinačno izvještavati o ishodu natječaja.

U natječaju mogu sudjelovati pjesnikinje i pjesnici koji nisu stariji od 30 godina na dan zatvaranja natječaja i koji nikada nisu objavili knjigu poezije. Na natječaj je potrebno poslati cjelovit rukopis pjesničke zbirke u otvorenom (word) dokumentu koji ne smije sadržavati ime autora_ice ni u jednom dijelu dokumenta. Uz rukopis, prijava treba sadržavati kratku biografiju s imenom i prezimenom na početku, brojem telefona i adresom elektroničke pošte te točnom adresom stanovanja. Rukopise  s naslovnom naznakom “Za nagradu Goran za mlade pjesnike” u naslovu poruke, isključivo u elektronskom obliku potrebno je poslati na e-mail.

Rok za slanje pjesama je  31. prosinac.


Povezano