Aurora – nagrada za najbolji dramski tekst

Poljski teatar u Bydgoszczu već četvrtu godinu raspisuje natječaj za "Auroru" na koji se mogu prijaviti i spisatelji_ce iz regije.

Otvoren je poziv za prijavu dramskih tekstova za AURORU Nagradu grada Bydgoszcza za najbolji dramski tekst namijenjen spisateljima_cama iz zemalja srednje i istočne Europe, s Kavkaza te srednje Azije. Nagradu AURORA osnovao je 2021. godine Poljski teatar u Bydgoszczu u okviru festivala Prapremiery.

Na natječaj se mogu poslati dramski tekstovi na jednom od četiri jezika: engleskom, poljskom, ukrajinskom ili ruskom, a isti prijavitelj može poslati samo jedan tekst. Prevedeni tekstovi moraju uključivati pismeni pristanak prevoditelja za sudjelovanje na natječaju i vlastoručno potpisanu prijavu prevoditelja koju treba dodati uz službenu prijavu koja se šalje digitalno putem aplikacije.

U prvoj fazi natječaja stručni žiri će odabrati pet finalnih tekstova koji će biti predstavljeni na javnom čitanju tijekom festivala Prapremiery 2024. Finale natječaja održava se između 17. i 23. studenog kada će se odabrati pobjednički tekst i dodijeliti nagrada AURORA u iznosu od 50.000 PLN brutto. Svim će finalistima biti osigurani putni troškovi te smještaj za vrijeme trajanja festivala.

Rok za prijavu je 15. travnja.

Više detalja o natječaju možete pronaći ovdje.


Povezano