Zelena akcija: Proljeće stiže

Otvorene su prijave za besplatni tečaj šivanja i volontiranje u novom centru za ponovnu uporabu Zelene akcije.

Zelena akcija organizira tečaj šivanja i volontiranje Proljeće stiže u novom centru za ponovnu uporabu u razdoblju od 13. ožujka do 17. travnja, koji će se održavati srijedom i petkom u terminu od 18 do 20.30 sati. Tečaj je u potpunosti besplatan, a namijenjen je svima koji mogu pratiti radionice na hrvatskom jeziku i sudjelovati u praktičnom radu.

Tečaj je osmišljen kao početni korak u osnivanju grupe, odnosno volonterskog servisa koji će uspostaviti redovitu sudioničku praksu popravaka tekstila u zajednici. Cilj je razviti vještine za produljenje životnog vijeka odjevnih predmeta i posljedično smanjiti nastanak otpada, kao i pritisak na kupnju novog. Nakon tečaja planiran je nastavak suradnje u vidu mjesečnog sudjelovanja na događajima šivaćih popravaka i prenošenja znanja na minimalno godinu dana.

Tečaj je otvoren sudionicima_cama s različitim znanjem i iskustvom. Prihvaćaju se prijave od onih koji već samostalno koriste šivaću mašinu do onih koji tek počinju i nemaju iskustva u šivanju. Sudionici_e trebaju biti predani_e, strpljivi_e i odgovorni_e. Za prijavu je bitna mogućnost sudjelovanja na gotovo svim radionicama, no moguće je izostati dva puta.

Zelena akcija prostor je sigurne zone s nultom tolerancijom na diskriminaciju ranjivih skupina, stoga se od polaznika_ca očekuje susretljivost, pristupačnost i poštivanje različitosti tijekom rada.

Tečaj je otvoren za maksimalno 10 polaznika_ca, a prijaviti se možete putem online obrasca.

Više informacija o tečaju i volontiranju možete pronaći ovdje.

Prijave traju do 3. ožujka.


Povezano