Škola nove filmske prakse

Kino klub Split poziva zainteresirane na obrazovni program posvećen različitim vrstama filmskog pripovijedanja.

Škola nove filmske prakse, u organizaciji Kino kluba Split, svojim polaznicima_ama omogućit će uvid u alate i znanja koji se mogu primjenjivati prilikom realizacije filmova. Program je usmjeren na razvoj autentičnosti u filmskom mišljenju i izražavanju. Održavat će se kroz predavanja, praktični rad, gostovanja i radionice. Kroz program će se obrađivati različite vrste pripovijedanja s fokusom na kreativni dokumentarni film, eksperimentalni film, film esej i hibridne forme. Film će se sagledati kao društvena praksa, a program će nastojati odgovoriti na pitanja: o čemu raditi film i zašto, gdje i kako pronaći inspiraciju, na koji su način povezani etika i estetika filmske slike i izraza, koja je važnost istraživačkog rada i kako oblikovanju filma pomaže interdisciplinarni pristup?

Program počinje seminarom Dore Baras na kojem će polaznici_e kroz tjedne konzultacije s mentoricom proći pripremu svojih ideja. Priprema će ovisno o idejama polaznika_ca uključivati različite elemente – od pisanja treatmenta i scenarija do organizacije ideja različitim metodama koje se po potrebi mogu oslanjati na vizualne i/ili tekstualne reference i izradu moodboardova. Seminar počinje 7. veljače a prijave se primaju do 2. veljače putem prijavnog obrasca. Održavat će se jednom tjedno do kraja ožujka, a raspored će polaznici dogovarati s mentoricom.

Više informacija o aktivnostima koje slijede nakon seminara možete pronaći na web stranici kluba.

Kino klub Split poziva i zainteresirane kolegice i kolege koji prepoznaju potrebu održavanja ovog tipa programa da se jave ako žele surađivati s Kino klubom u budućnosti i imaju svoje prijedloge i ideje kako unaprijediti postojeći program. Iskaz interesa moguće je poslati putem obrasca.


Povezano