Škola dokumentarnog filma

Restartova Škola dokumentarnog filma otvara poziv za prijave za novu generaciju budućih dokumentarista.

302099477_2225435877614907_2931015300570276346_n

Restartova Škola dokumentarnog filma otvara poziv za prijave za novu generaciju budućih dokumentarista. Program će se uz mentorstvo domaćih i inozemnih filmskih autora, stručnjaka i predavača održati u Zagrebu od listopada 2022. do veljače 2023.

Škola je zasnovana na ideji da je filmski medij dostupan svima i da se svatko može izraziti jezikom filma te iz godine u godinu pomaže svojim polaznicima usvojiti osnovne i napredne vještine potrebne za snimanje vlastitog dokumentarca, bolje razumijevanje filma i produkcijskih procesa s naglaskom na aktivnom sudjelovanju. Za razliku od tradicionalnog načina podučavanja rada na filmu, koji proces razlaže na odvojene faze i postupke, u Restartovoj školi stvaranju filma pristupa se kao cjelovitoj djelatnosti. Polaznici prolaze jedinstveni program i stječu znanja i vještine iz osnova snimanja i korištenja pripadajuće opreme, montaže slike i zvuka, produkcije, dramaturgije i režije. Vježbe i predavanja organizirani su u većim i manjim grupama, radu u parovima te individualnom radu, a posebna pažnja posvećuje se analizi različitih filmova i filmskih postupaka. Pet osnovnih vježbi nadopunjene su nizom manjih zadataka za razvoj tehničkih vještina, percepcije, kreativnosti i kritičkog mišljenja.

Za pohađanje Škole nije potrebno nikakvo prijašnje filmsko iskustvo, kao ni poznavanje tehnika proizvodnje filma. Za prijavu je potrebna motivacija i želja za nastavkom bavljenja filmom po završetku Škole. Poželjno je osnovno poznavanje rada na računalu i računalo na koje se može instalirati program za montažu i po mogućnosti imati kameru s kojom se može snimati (DSLR kamera, video kamera, mobitel, …). Za Školu se mogu prijaviti svi stariji od 18 godina. U Školi se potiče generacijsko miješanje grupa čime dolazi do izražaja širok raspon stavova i pozicija koji dodatno potiču diskusiju, razmjenu mišljenja, solidarnost, suradnju, intergeneracijsko učenje i dijeljenje.

Za prijavu je potrebno:
– preuzeti i ispuniti obrazac;
– priložiti životopis ili opis dosadašnjeg iskustva i/ili radova;
– opcionalno može se priložiti i portfolio radova, pdf s linkovima i/ili slikama (max. veličina za upload PDF-a 5 Mb);

Prijavu poslati na mail.

Prijave su otvorene do 5. rujna.

Više o programu i postupku prijave počitajte na linku.


Povezano