PhD-in-Practice

Doktorski program na Akademiji likovnih umjetnosti u Beču sudionicama_ima pruža priliku da nastave svoje istraživačke projekte.

Akademija likovnih umjetnosti u Beču raspisuje prijave za svoj doktorski program za istraživanje u umjetničkoj praksi. Program PhD in Practice sudionicima pruža priliku da nastave svoje individualne istraživačke projekte temeljene na umjetnosti u okruženju kolektivnog učenja s izrazito transdisciplinarnom i međunarodnom naklonošću. Program koordiniraju Renate Lorenz (profesorica za umjetnost i istraživanje) i Anette Baldauf (profesorica za metodologiju i epistemologiju). Pozvani predavači i gosti su Saidiya Hartman, Okwui Okpokwasili, Tina Campt, Eve Tuck, Otobong Nkanga, Fred Moten, Stefano Harney, Sharon Hayes, Nikita Dhawan, Keguro Macharia, Park McArthur i Kapwani Kiwanga.

Dostupna su tri doktorska mjesta uz ugovor o radu na 75 posto vremena u trajanju od četiri godine. Plaća je otprilike 2.684,10 EUR mjesečno (prije poreza, uključujući zdravstvene beneficije). Ove pozicije zahtijevaju boravak u Beču i doprinos administraciji, podučavanju i samoorganizaciji programa PhD-in-Practice.

Osim navedenih, dostupna su dva doktorska mjesta bez financiranja ili zapošljavanja putem Akademije (samo za studente, shema niskog boravka, ne zahtijeva preseljenje u Beč).

Detaljne informacije možete pronaći ovdje. Period za podnošenje prijave je od 1. do 29. veljače.


Povezano