Mala škola medijske kulture

Otvorene su prijave na šesto izdanje Male škole medijske kulture u Kino klubu Split.

Mala škola medijske kulture

Kino klub Split poziva sve zainteresirane nastavnike_ice i profesore_ice hrvatskog jezika i književnosti, likovne kulture i likovne umjetnosti u osnovnim i srednjim školama, koji_e žele steći ili usavršiti svoja znanja i razumijevanje audiovizualnih medija te ih kasnije uklopiti u nastavne i izvannastavne aktivnosti u školama i svakodnevni rad s djecom i mladima, da se prijave na šesto izdanje Male škole medijske kulture (MŠMK).

Cijeli program trajat će u periodu od 28. listopada do 29. studenog 2023. u prostorijama Kino kluba Split (Ulici slobode 28) te na terenu po potrebi. Planirano je da se predavanja održavaju ponedjeljkom i srijedom u večernjim terminima, a praktične radionice vikendom. Točan raspored bit će naknadno javljen odabranim polaznicima.

Program MŠMK sastoji se od predavanja iz područja Teorije audiovizualnih medija, Povijesti i analize filma, te radioničkog praktičnog programa, koji obuhvaća radionicu Snimanja, animacije i montaže. Mentori(ce) na programu su Joško Jerončić, Dora Baras, Boris Poljak i Natko Stipaničev.

Od prošle godine, škola je obogaćena i dodatnim predavanjima u suradnji s Hrvatskim filmskim savezom. Projekcije i predavanja u periodu od 28. do 29. listopada održat će Ana Đordić, Jelena Modrić, Ivana Rupić.

Za sudjelovanje u programu MŠMK-a potrebna je prijava do 20. listopada putem prijavnog obrasca. Sudjelovanje u programu je besplatno. Broj polaznika je ograničen i u slučaju povećanog interesa, selekcija će se vršiti na osnovu motivacijskog pisma. Više informacija o programu saznajte u objavi na web stranici Kino kluba Split.


Povezano