Inkluzivne ćakule

Otvorene su prijave za edukaciju i osmišljavanje inkluzivnih aktivnosti.

Riječka udruga Filmaktiv nastavlja razvijati inkluzivne programe u kulturi. Nakon prošlogodišnjeg uspješnog istraživanja i analize riječkih institucija u kulturi, Inkluzivno kulturno vijeće mladih (IKVM) Kultura svima odlučilo je pokrenuti edukacije za inkluziviranje.

Prva takva edukacija, koja za cilj ima kapacitiranje radnica i radnika u kulturi za inkluzivan i ravnopravan rad sa slijepim i slabovidnim osobama, održat će se 4. travnja u 13 sati u novootvorenoj Gradskoj knjižnici Rijeka.

Sudionici_e prve ćakule sastat će se u GKRi gdje će ih članovi IKVM Kultura provesti kroz instituciju i predstaviti pozitivne primjere inkluzivizacije koju GKR provodi. Cilj je predstaviti inkluzivne aktivnosti koje se već događaju u našoj zajednici.

U drugom dijelu susreta Tina Tus i Anamarija Šepl, članice IKVM Kultura svima, učit će sudionike_ce snimanju i montaži različitih audio sadržaja s ciljem proširivanja polja audio inkluzije i aktiviranja audio inkluzivnog huba koji će biti dostupan svima na korištenje.

Prijave su otvorene svima, a posebice radnicima_cama u kulturi kao i umjetnicima_cama.

Link za inkluzivnu najavu i više informacija možete pronaći ovdje.

Na edukaciju se možete prijaviti putem online obrasca.


Povezano