Tema glazbe i glazbene kritike

ponedjeljak, 23.05.2016. - ponedjeljak, 23.05.2016.
antonela_marusic_630 FOTO: Dada Žitko

U utorak, 24. svibnja u 19 sati u Književnom budoaru kluba Booksa, na tribini Književnost, između gostuje Antonela Marušić, u književnim krugovima poznatija kao Nora Verde.

Osim književnošću, po čemu je kao Nora Verde poznatija javnosti, Marušić se niz godina bavi i novinarskim radom. Radila je kao dopisnica Slobodne Dalmacije, a posljednjih je godina uređivala, pisala i piše za tjedne i dnevne novine i portale VoxFeminae, Kulturpunkt, CroL, T-portal, posvećujući najviše pozornosti kulturi, glazbi, civilnom društvu, televiziji, ljudskim pravima i nezavisnim medijima i jedna je od malobrojnih afirmiranih ženskih glasova u domaćoj glazbenoj kritici.

Dunja Kučinac, voditeljica tribine, s autoricom će razgovarati o njenim književnim i novinarskim iskustvima, fokusirajući se na temu glazbe i glazbene kritike. Dotaknut će se pitanja poput: ima li ikakvih analogija između njenog iskustva spisateljice i glazbene kritičarke, zašto je tako malo žena u polju domaće glazbene kritike (osobito u mainstream medijima), pišu li žene umjetničke, odnosno književne tekstove i eseje o glazbi, postoji li išta specifično u odnosu glazbene kritike prema suvremenim domaćim glazbenicama, te ako postoji, koliko se u tome razlikuju mainstream i nezavisna scena?

Više potražite ovdje.


Povezano