Prostori (su)djelovanja

ponedjeljak, 03.11.2014. - ponedjeljak, 03.11.2014.
raspra_grantHutchinson_630 FOTO: Grant Hutchinson

Prostori Palacha, Filodrammatice i Marganova su u rujnu 2013. dodijeljeni udrugama i organizacijama civilnog društva. Članice Molekule su se pritom programski obvezale producirati raznolike kulturne-umjentičke sadržaje u trajanju od 5 godina, nudeći mogućnosti daljnjega razvoja nezavisne scene.

Zaklada za razvoj civilnog društva je potom u svibnju 2014. raspisala naječaj pilot projekta Prostori (Su)djelovanja gdje bi se postojeći gradski prostori pretvorili u društveno-kulturne centre. Nakon faze odabira Rijeka uz Zagreb, Pulu i Split biva pozicionirana u kategoriju A gradova koji su najspremniji za daljni rast programskih aktivnosti i pretvorbe prostora u nove centre nezavisne scene čija se djelatnost i infrastruktura financiraju natječajima i sredstvima iz Europskog socijalnog fonda

Prva faza započinje javnim razgovorom i predstavljanjem sadašnjega plana dogradnje postojećih kapaciteta prostora koje koristi S.U. Molekula a u gradskom su vlasništvu, služeći daljnoj razradi potreba organizacija civilnog društva. Na koji način je tekla suradnja s Gradom? Što je uopće društveno-kulturni centar? Kakve sadržaje želimo omogućiti? Koja je uopće uloga organizacija civilnog društva u daljnjoj razradi ideje? To su samo neka od pitanja na koja se želi ponuditi odgovor.

Na tribini s kraćim izlaganjima sudjeluju Ivan Šarar, Odjel za kulturu grada Rijeke, Davor Mišković iz Drugo More i Damir Batarelo iz S.U. Molekula. Razgovor moderira Igor Bajok, Smart.

Javna rasprava će biti održana u utorak 4. studenog u Filodrammatici, s početkom u 13 sati.


Povezano