Povodom ukidanja emisije

ponedjeljak, 19.12.2016. - ponedjeljak, 19.12.2016.
Boris_Postnikov_630

U utorak, 20. prosinca u 19 sati u klubu Booksa, u sklopu Booksinog programa Književni budoar, održava se tribina Od riječi do riječi na kojoj gostuje književni kritičar, publicist, medijski kritičar i urednik Boris Postnikov.

Povod tribini je ukidanje emisije Pojmovnik postjugoslavenske književnosti koja se od 2014. emitirala na Trećem programu Hrvatskog radija, a koju je Postnikov pokrenuo i uređivao. Emisija je bila jedinstveni pokušaj mapiranja tendencija i proturječja u književnom polju, ali i konkretnih autorskih opusa i djelovanja na prostoru bivše Jugoslavije. Nažalost, u ovogodišnjem valu čistki na javnom radijskom i televizijskom servisu, emisija je ukinuta.

Osim o emisiji, Boris Postnikov i voditelj tribine Dinko Kreho razgovarat će o općem odnosu između književnosti, književne kritike i medija na našim prostorima. Je li istina da se “prava” kritika više ne piše, ili barem da se nema gdje objaviti? Kako strukturne promjene u medijskom polju utječu na praćenje književnosti i pisanje o njoj? Bavit će se i problemom proučavanja “naših” (postjugoslavenskih, eksjugoslavenskih, jugoslavenskih) književnosti danas i ovdje, te pokušati načiniti mali povijesni presjek tog bavljenja.

Tribina Od riječi do riječi bavi se književnom produkcijom, ali i pisanom riječju u širem opsegu tog pojma, u Hrvatskoj i regiji. 


Povezano