Na putu prema dolje?

utorak, 06.12.2016. - utorak, 06.12.2016.
aktivizam_630

U popratnom programu 14. Human Rights Film Festivala u dvorani Müller, kino Europa, Zagreb, održat će se tribina pod nazivom Zaštita ljudskih prava na putu prema dolje: uspjesi i neuspjesi aktivističkih praksi u regiji, 7. prosinca od 16 sati.

“S obzirom na urušavanje demokratskih standarda s kojim smo suočeni u regiji, ali i šire, sudionici će pokušati odgovoriti na pitanja mogu li se – i u kojoj se mjeri – građani, koji organizirano djeluju kao aktivisti i umjetnici, oduprijeti sprezi političkih, ekonomskih i kriminalnih elita. Kroz primjere recentnih aktivističkih inicijativa u Srbiji, Bosni i Hercegovini, Makedoniji i Hrvatskoj, s naglaskom na one koje se zalažu za direktnu demokraciju i zaštitu zajedničkih javnih dobara, tribina će potaknuti raspravu o uspjesima i učincima aktivističkih praksi i osvrnuti se na njihova postignuća i medijsku sliku ovih aktivističkih inicijativa”. 

Na tribini će govoriti Borka Pavičević (Centar za kulturnu dekontaminaciju, Beograd), Andrija Stojanović (inicijativa Ne da(vi)mo Beograd), Dragana Dardić (Helsinški parlament građana Banja Luka), Ivana Dragšić (Ploštad Sloboda, Skopje), Tomislav Domes (Pravo na grad, Zagreb), a moderatorica će biti Antonija Letinić iz zagrebačkog Kurziva.


Povezano