Likovnost, strip, poezija, pripovijedanje

ponedjeljak, 19.09.2016. - ponedjeljak, 19.09.2016.
dusan_gacic_630

Strip-tease Matka Vladanovića već se tradicionalno održava u sklopu Booksinog Književnog budoara, a u utorak, 20. rujna u 19 sati otvara svoju novu sezonu gostovanjem Dušana Gačića.

Gačić je diplomirao na zagrebačkoj Akademiji likovnih umjetnosti, a stripove i ilustracije objavljivao je u brojnim časopisima (“Patak”, “Arkzin”, “Modra lasta”, “Flit”, “Kvadrat”, “Homo volans”,…). Autor je animiranih filmova po motivima poezije Vladimira Nazora i Vjekoslava Majera, a dohvatio se i Krleže – malo u stripu (“Banket u Blitvi”), a malo u animiranom filmu (“Cristobal Colon”). U posljednje vrijeme u formi strip-kolumne komentira društvo, politiku i egzistenciju kao takvu. 

Iako je gostovao u Booksi i prije, ovo je prvi puta da će se Gačić na stripaškoj tribini voditelja Matka Vladanovića predstaviti samostalno, kao autor. Njih će dvojica razgovarati o odnosu likovnosti i stripa, o sukladnosti poezije i pripovijedanja kvadratima, te o ratnom pismu stripa (posebno izraženom u Flitu #8 i zborniku radova “Domovinski rat u stripu” ).


Povezano