Vidljivost granica, povratak granica

nedjelja, 04.06.2017. - ponedjeljak, 05.06.2017.
berlinski_zid_630

Što su granice? Postoje li dobre i loše granice? Jesu li one uvijek vidljive? Koji čimbenici opravdavaju i objašnjavaju njihov povratak?

To su pitanja koja će međunarodni simpozij Granice: razdvajanja, tranzicija i zajedništvo, koji će okupiti 25 sveučilišnih stručnjaka iz 7 različitih zemalja, ponudi za raspravu u cilju boljeg razumijevanja naših granica. Ove susrete popratit će i četiri izložbe organizirane u Medijateci Francuskog instituta, Talijanskom institutu za kulturu i u Živom Ateljeu DK, kao i filmski program u Zagrebu i Rijeci.

Ovaj događaj organizira mreža EUNIC Hrvatska (Austrijski Kulturni Forum, Francuski institut, Goethe-Institut, Mađarski institut Balassi, Talijanski institut, Institut Cervantès, Institut Camoes, British Council) u partnerstvu s Institutom za migracije i narodnosti, Rijekom 2020, Gradom Rijeka, Sveučilištem u Rijecu, Kinom Tuškanac u Zagrebu, Art-Kinom u Rijeci i Živim Ateljeom, a uz podršku Europske komisije i fonda EUNIC global.

Simpozij će biti održan u Zagrebu, 5. lipnja od 9.30 do 18 sati, te u Rijeci, 6. lipnja od 12 do 16 sati.

Više informacija o programu ovog događaja, izložbama i filmskom programu možete pronaći na službenim stranicama simpozija.


Povezano