Pravedne prakse

Zagreb, ZKN
utorak, 21.11.2023.
kultura_nova_630 FOTO: Riccatreccia / Flickr

U cilju poboljšanja uvjeta rada organizacija, Zaklada “Kultura nova” namjerava provesti participativni proces kako bi s predstavnicima organizacija civilnog društva u suvremenoj kulturi i umjetnosti raspravila buduće mehanizme pravednih praksi u Zakladi te potencijale njihove šire primjene. Taj proces započinje prvim u nizu Foruma koji će biti održan u utorak, 21. studenoga od 10 do 13 sati putem platforme Zoom.

Zaklada će na prvom Forumu predstaviti prijedlog participativnog procesa (svrhu i metodologiju) koji će biti raspravljen sa svim sudionicima Foruma. Uvodno će biti predstavljena međunarodna istraživanja i iskustva, dok će o domaćim primjerima govoriti Dina Gligo (SKUPA), Ana Kutleša (BLOK) i Gabrijela Ivanov (K-zona). Nakon prvog dijela Foruma uslijedit će plenarne i grupne rasprave o usuglašavanju participativnog procesa za pravedne prakse. Program Foruma možete pronaći ovdje.

Svi zainteresirani predstavnici organizacija civilnog društva mogu sudjelovati na Forumu. Broj sudionika nije ograničen, ali se potrebno registrirati na sljedećoj poveznici. Forum će biti sniman te dostupan na Zakladinom YouTube kanalu.


Povezano