Otvoreni razgovor

srijeda, 18.09.2013. -
centar_za_dokumentiranje_nezavisne_kulture_630

Nezavisna kulturna scena ima važnu ulogu u našoj kulturnoj povijesti u zadnjih dvadesetak godina zbog svog eksperimentalnog karaktera, sklonosti istraživanju i korištenju novih i drugačijih formi te angažiranog stava i praksi koje se često opiru dominantnim matricama. 

Dobar dio materijala nastalih na ovoj sceni teško je dostupan, može se naći samo u malom broju primjeraka te nije prikladno pohranjen. S obzirom da za te materijale ne brinu državne i lokalne institucije za to zadužene, započeo je rad na njihovu sakupljanju, očuvanju i prezentaciji osnivanjem Centra za dokumentiranje nezavisne kulture koji je i povod razgovoru koji će biti održan u četvrtak, 19. rujna, u 19 sati u Booksi.

S gostima i sudionicima otvorenog razgovora pokušat će se pronaći odgovor na pitanja zašto nam je potreban community arhiv te kako ga uspostaviti kao otvoreni model samoarhiviranja organizacija nezavisne kulture.  

Otvoreni razgovor se organizira u sklopu projekta Abeceda nezavisne kulture kojeg provode organizacije Kurziv i Kulturtreger iz Zagreba.  

Gosti su otvorenog razgovora dizajner Dejan Kršić, arhivistica Tamara ŠtefanacDavor Mišković, predsjednik mreže Clubture i udruge Drugo more, te Kornel Šeper, predsjednik Udruženja za razvoj kulture (URK) i voditelj Kluba Močvara.

 


Povezano