Eks. prakse: Luka Bekavac

Zagreb, Booksa
četvrtak, 30.11.2023.

U četvrtak, 30. studenog u 20 sati, održava se novi razgovor iz Booksinog ciklusa Eks. prakse, u kojem gostuje jedan od najzanimljivijih pisaca suvremene domaće scene, Luka Bekavac.

Autor je romana Drenje (2011.), Viljevo (2013.), Policijski sat: slutnje, uspomene (2015.) te posljednjeg romana Urania (2022.), kojem je posvećen ovaj razgovor. Bekavac osim toga potpisuje i zbirku priča Galerija likovnih umjetnosti u Osijeku: studije, ruševine (2017.), prevođen je na desetak jezika te radi na Odsjeku za komparativnu književnost Filozofskog fakulteta u Zagrebu.

Razgovor moderira An• Fazekaš, esejist_ica i kritičar_ka na područjima književnosti, izvedbenih umjetnosti i pop kulture, ujedno i začetnik_ca ciklusa razgovora Eks. prakse koji je zamišljen istraživanje različitih dimenzija teksta, knjige i autorstva.

Razgovori se baziraju na dvojnoj perspektivi: s jedne strane na književnoj praksi autorice ili autora, a s druge na izboru lika ili djela koje je informiralo ili inspiriralo njegov ili njezin rad. Osobito usmjereni na eksperimentalne pristupe književnosti, tekstu i izdavaštvu, razgovori unutar ciklusa Eks. prakse “slažu kaleidoskopsku viziju regionalnog izdavaštva koje rasklimava postojeće norme i istražuje inovativne, manje utabane, ili iskošene potencijale i pristupe unutar polja”.

Više o razgovoru potražite ovdje.


Povezano