Znanje upravljanja metapodacima

subota, 17.11.2018. - subota, 17.11.2018.
AKC_hacklab01_re_Media_630

U okviru projekta hacklab01. u nedjelju, 18. studenog od 15 do 20 sati u AKC Medici održava se besplatna radionica računalne obrade i pripreme digitalnih slikovnih datoteka za distribuciju i/ili destrukciju u konvencionalnim računalnim sustavima i vremenu hiper-vidljivosti.

Cilj radionice je polaznicima/cama približiti osnovno razumijevanje kombiniranih metoda fotomanipulacije i priručnih tehnika iz područja digitalnog arhiviranja, te znanje upravljanja metapodacima – nevidljivim podacima koji opisuju digitalnu sliku i njene formalne karakteristike.

Polaznici/e će tijekom radionice steći iskustvo razumijevanja, (re)kreiranja i uređivanja (ne)postojećih digitalnih slika mimo njihove semantike, kao i pripadajućih opisnih informacija, a koje mogu poslužiti organizaciji i identifikaciji medijskog izvora, strukturiranju arhiva te pripremi za (anonimiziranu) distribuciju.

Polaznici/e obvezno trebaju donijeti vlastiti prijenosnik, dok organizatori osiguravaju Live Linux USB za polaznike/ce koji nemaju GNU/Linux OS (što molimo da napomenete u prijavi). Za sudjelovanje je potrebno prijaviti se na mail, zaključno do 17. studenog. Početnici/e su dobrodošli/e!

Voditeljica radionice je Dina Karadžić.

Više informacija potražite ovdje.

 

 

 


Povezano